Vragen? Geen vragen…

IMG_1165“…konijn nest vervoeren…”
Eerlijk en oprecht? Gewoon niet doen. Maar ik begrijp het denk ik wel, met vakantietijd in het achterhoofd. We willen weg, maar het konijn heeft per ongeluk (wat dus nooit kan) geworpen. Doe nest en voedster apart in een kistje/doos. Nest zo compleet mogelijk inclusief onderzijde en alle haar. En op de nieuwe locatie het hok voorzien van schoon strooisel en voldoende hooi. En het nest (zo compleet mogelijk) met wat oud strooisel in de meest donkere hoek van het hok plaatsen. Een niet al te nerveuze voedster zal het pikken, hopen we toch. Ideaal is het zeer zeker niet, en bij voorkeur liever te voorkomen.

“…wat doen aan gebroken teen konijn…”
Eerlijk en oprecht? Helemaal niets. Ik heb zelf ook al een paar keer dit aan de ehhh… hand (poot) gehad. Er zit geen gevoel en actie meer in zo’n teen. Doorgaans veroorzaakt door een te snelle wending na bijvoorbeeld schrikken van een konijn. Last hebben ze er (voor zover ik dat kan traceren en inschatten) niet van. Mocht je echt van je geld afwillen (wat bij mij kan hoor, contact me per e-mail voor mijn rekeningnummer), dan ga je naar je dierenarts, die zeer waarschijnlijk (als ook hij/zij oprecht en eerlijk is, niet zal behandelen.

_MG_4336“…kleuren van konijn castor met japanner wat voor jongen…”

ABCDEr(wy1y2)     x      ABCDej

castor (rex) (haaskleurfactor) x japanner (witte buik)

Uitkomst voor de hand liggend, een konijngrijs ABCDE. Natuurlijk in acht genomen mits-mits. Dat hoef ik denk (en hoop) ik niet meer uit te leggen. Zo wel, dan hoor ik dat graag. In dit sommetje geldt: van de w en y blijft vanwege het recessieve karakter weinig over in de nafok. Overigens zijn er bij beide kleurslagen verschillende vormen. Er is een castor op basis van een haaskleur en eentje op basis van konijngrijs, de bredebandfactor (w) maakt het verschil. Bij de japanner is er sprake van een Japanner mét en zónder witte buik, dus met en zonder de wildfactor A. Voor de uitkomst van het “sommetje” maakt het voor de F1 althans geen enkel verschil. Zie overigens nog heel vaak steeds kleurenleer vraagstukken op de zoekfunctie terug. Ben ik tekort geschoten in mijn opzet hierover? Zo ja, laat me dat dan weten, waar en hoe ik het nog begrijpelijker aan kan passen. Maar dan nog, feel free door ze hier te blijven stellen en daarmee anderen ervan deelgenoot te maken. Schaam je er vooral niet voor. Maar per e-mail mag ook, dan “behandel” ik je discreet… 😉

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s