marktplaats nieuwe verzameling…

doos02Als altijd zijn de advertentie-teksten onverkort overgenomen. Om het authentiek te houden, in vet cursief dus. De commentaren erachter zijn volledig voor rekening van haagse hangoren. Het is echter geenszins de bedoeling om met foutieve spellingen etc. de adverteerders schade te berokkenen, of een (ver)oordeel(ing) te willen vellen. Maar soms is het zo treffend dat het gewoon leuk is. Sorry. Sommige zijn (gelukkig?) al wat ouder. Dat heb je met verzamelen.

Te koop haarkleur vlaamse reuzen van tentoonstellingsfokker. – stond er echt, tot 2x toe. OK, in het Engels heet het ras Hare. Misschien daarom…

…in de kleuren zwart, grijs, blauw, blauwzwart en chincilla… – blauwzwart….?
Prachtig dier , mooie oordracht, stevige pootjes. Op naar de jdd van de nhdc! –(red. deze komt van Facebook, van een beheerder van een kleindiervereniging) – deze beheerder is denk ik meer een hoenderpersoon. Kippen hebben poten, en volgens de standaard hebben konijnen benen.

16 goude postduiven ringen van 1013 – met eigendombewijs – Ik hoef niet eens te kijken. Van dat jaar heb ik er zeker nog geen in de verzameling. En voor een gouden eeuw was het toen nog te vroeg.

zijn kleine franse dwerg-hangoor konijntjes – er was er eens…. Het ras NHD werd in de beginjaren, net na de erkenning héééééél eventjes zo genoemd. We praten over 1964. Dus nu zo’n 51 jaar terug.

er zijn nog 3 konijntjes ik denk dat het vrouwtjes zijn. – tja…. daar zijn wel vaker klassieke fouten mee gemaakt…

Ik doe hem weg wegens lange vakantie,hij is een heel tam konijn en speld graag met een bal. De hok verkoop ik voor 15 euro. – in elk geval eerlijk, geen allergie ofzo….

Te koop jonge hangoor konijnen 47 x gezien sinds 25 jul. ’14, 17:16 24-07-2014geboren – gisteren geboren, vandaag in de aanbieding. Zo snel kan het gaan. (De foto erbij toonde de net schoongelikte jongen.)

Loinheart konijnen kunnen nu weg….krijgen hier bricks oftewel groene korrels… – de klok horen luiden en iets met een (engelse ?) klepel…

Het Sallander voedstertje is de moeder. Dit was en blijft haar eerste nestje. Papa is Blauw-bont. Allebei Nhd’s – zwart-bont dus in de F1, als volgens het boekje. De ouders zouden (misschien per ongeluk) wel kleurzuiver geweest kunnen zijn. De jongen zijn dat zeker niet gezien dat ze allen zowel op de C als D locus niet zuiver zijn. Nog een gelukje dat de “fokster” geen verdere aspiraties aan de dag legt.

Gezocht 1 ram en 1 of 2 voedsters. Van de teddy konijnen. Graag in een straal van ongeveef 25 kilometer rond ……. -Iemand die weer denkt het gat in de markt te hebben ontdekt? Nu maar hopen dat ie zich goed heeft ingelezen….

Black tam konijnen vrouwtje en mannetje – tam zullen ze ook wel zijn, deze black-and-tan konijnen.

Jonge cavia van ongeveer 3 mnd oud ragout beertje – De foto erbij is van een agouti. Wel een beetje een zwever tussen een grijsagouti en een goudagouti. Ragout cavia’s komen veel voor in Peru. Meestal in een pan…

Sibirische Voskonijntjes – Niks Siberisch en niks Vos…, als het beessie maar een (verzonnen) naam heb.

Wie wil Fred (geslacht onbekend) overnemen? – Ik zou er maar Frederique van maken, gezien de foto een (niet al te beste) chinchilla Kleurdwerg betreft, met een wam als een balkon waar ze zowat over struikelt.

Kleinrex Kleuir: Buckshot (Zwart-Rood-Wit) – gewoon driekleur dus, beetje zwaar getekend ook. Niet als een Dalmatiner met een kleurtje (rood) extra. Fokker wel lid van KLN, maar gebruikt niet diens terminologie.

Mooi live caviar met een binnenhok including een drink bak voor caviar. – verkoper had een oost-europees klinkende naam. Wel culinair.

Lieve mannetjes dwerg zoekt een nieuw baasje (met hok) – ik moest hem 2x lezen…. U…?

Te koop Poolse dwerg haasjes – kijk KLN, dat krijg je er nu van, als je de oorspronkelijk gewoon Nederlandse benaming Haasdwerg, veranderd in zoiets belachelijks als Polish….

Kleurdwerg mannetje chococreme – gezien de foto hield ik het op het midden tussen otter-blauw en/of otter-feh. Een zwever dus. Dat laatste (otter-feh) klinkt toch nog veel chiquer.

Lieve konijn met caviaar die in een kooi zitten moeten helaas weg ivm tijdgebrek. – Duur hoor, caviaar…

Konijn en luc htbuks – hmmmm… merkwaardige combinatie verkoop, niet? In de buks zit gezien de spatie nog wat ruimte…

“…Het zijn 2 voedsters en hebben al een keer een netje gehad dus voor…”– twee kaatsenballen in een net, lalalalala….

Als u er niet meer voor kunt of wilt zorgen, dan mogen teruggebracht worden. Niet op zondag – van ma t/m za terugbrengen dus….

Kruising pooltjes/witte wener. 12 weken oud. – en zo is op nagenoeg identieke wijze dus destijds de in 1984 erkende Hulstlander ontstaan. Opnieuw (ongewild) het wiel uitvinden.

mooi lief gezond konijntje te koop. taddy grijs/wit. – een nieuwe variant op teddy. (Geen tikfoutje hoor, stond 2x in dezelfde adv.)

de rood met wit is alleen niet geschrikt voor hele jonge kinderen – boe…

Kleurdwergje (de mini soort) in de zeldzame kleur havana, – BRUIN…. Dus. En zeldzaam? Och, ik ken zeldzamere kleurslagen in dit mooie ras, op de laatste bondsshow zaten er 7 van deze van 5 verschillende fokkers. Overigens op delfde dag als deze stonden er 14 havanna’s tussen de konijnen, maar niet één Havanna….

raszuivere franse hangoren Mignog en Mignob bont !!!! – Pardon, mignon. Ces’t difficiel, la language Francais.

Ben op zoek naar een gratis pooltje kleur onbelangrijk – Het Henry Ford principe, alle kleuren als het maar zwart is. Ehhhh…. wit, ehhhh. Denk niet zwart, denk niet wit, denk niet zwart-wit.

Gediplomeerd Hobbyfokkerij – waar haal je dat diploma? Elke #$%^$# kan lid worden van een kleindiervereniging en dus via KLN in het bezit komen van een fokkerskaart.

Te koop een NHD middengeelmarter jonge ram uit 2014. Weegt circa 1800gram. Ram is getatoeëerd. – Zal wel een particuliere koper worden. 30 euro ook nog… De verkoper had (zie andere advertenties) ook nog een weegschaal te koop. Die zal dan wel hagelnieuw zijn….

Wij zoeken voor ons gezin met kinderen een jonge hangoor konijntje die gesocialiseerd is. Geen fokkers. – Waarom zou je dat ook kopen bij hen die er misschien wel verstand van hebben… ?????

2 lieve jonge hangoor konijntjes. Samen gekocht, dus ze moeten samen blijven. – ik snap ’t wel, maar begrijp ’t nie. De échte logica ontgaat me een beetje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s