KLN’s perikelen…

a.) In het Verslag van de vergadering van de Raad van Advies van 05-03-2016 las ik onder punt nr. 3  Ingekomen stukken iets waar ik om het mild te brengen erg verdrietig van wordt. Ik wil het er (vooralsnog) niet over hebben. Ik hoop maar dat het bij anderen eveneens vragen oproept. Het is iets wat bij mij al jaren broeit…

b.) Met name uit de recente digitale verslaggeving over de erkenningen voor cavia’s en kleine knagers lees ik (en ik citeer):

Het hoofdbestuur heeft de beslissing genomen om het ras Skinny aan te houden voor een voorlopige erkenning. Er is verdeeldheid over het ras m.b.t dierenwelzijn in Europa. Het KLN bestuur wil geen ras erkennen die om deze reden niet erkend zal worden door de EE, ondanks het positieve advies van de standaardcommissie en de speciaal club naar het hoofdbestuur toe.

zonder jas

zonder jas

Om te beginnen heb ik altijd geleerd dat er geen rassen maar haarvariëteiten zijn in deze diergroep, maar wil geen kniesoor zijn in deze. Belangrijker, enerzijds lijkt het vreugd te doen te zien dat het Hoofdbestuur “haar” kloten laat zien. In elk geval ten aanzien van haar eigen standaardcommissie en de speciaalclub maakt zij gebruik van haar vetorecht. Van de andere kant haast zij zich in het verschuilen achter de Entente Européenne, aangaande haar zienswijze.

c.) Ook verbaas ik me dat de kleurslag Californian bij de cavia’s is erkend, zonder dat een complete beschrijving van de kleurslag wordt weergegeven. Hoe moeten argeloze keurmeesters in den lande dat nu op dit moment gaan keuren als het op hun matje terechtkomt? Dat is wel eens anders (en vooral: beter) geweest. Hier wordt slechts volstaan door te melden in de toelichting op de erkenning afdeling cavia’s (ik citeer weer):

De kleur Californian, de schaduw op het lichaam moet een aandachtspunt blijven.

d.) Vervolgens is KLN net zo goed in het maar half ontrafelen van een ergernis als scribent dezes blogges. Want toegegeven, ook ik maak me hier bij aanvang schuldig A te zeggen, en bij B reeds te beginnen met inslikken. In dit geval wordt klaarblijkelijk gedoeld op gesjoemel met een fokkersnummer. En de “verdachte” van dit feit dient dat hier maar uit te destilleren, zo lijkt het. (Citaat):

De standaardcommissie wijst er op dat het inzenden via een andere fokkersnummer voor een erkenning niet  is toegestaan. Zie de reglementen erkenningen.

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s