Boze woorden…


… vielen er op Facebook, toen de zondagsopenstelling op de aangekondigde Championshow onlangs ter sprake kwam. Ter sprake… ter discussie zelfs, zeg maar. Enfin, u kunt zich wellicht het desbetreffende blogje herinneren. En zo niet dan helpt even zoeken alhier altijd. Vijf voor twaalf was alhier bijvoorbeeld een blogje wat we aan deze show moesten spenderen. Nu (op 6 Oktober jl.) was de bom dan helemaal gebarsten. Er komt namelijk helemaal geen Championshow in 2018. Want er blijken meningsverschillen, men noemt het zelf interpretatieverschillen, te zijn tussen de verhuurder van de tentoonstellingsruimte en de organisatie. Onoverkomelijk zelfs. Hoe of wat vind ik persoonlijk niet zo interessant, wel dat men dit waarschijnlijk iets eerder had moeten “afvinken”. Maar goed, dat is achteraf.

Heel rap weet dezelfde dag (nieuwe media gaat immers snel) de NBS te melden dat zij de maandag erna meteen een vergadering belegt. Waarbij partner van oudsher de vereniging Avicultura is uitgenodigd. Die eerder al afhaakte in het samenwerkingsverband van de Championshow en Ornitophilia. Zij -NBS- wil pertinent niet de dupe zijn om hun bondsshow er onder te willen laten lijden. Want iedereen voelt zijn eigen pijn het hardst. Meteen na het bekendmaken van de Championshow afgelasting was veler reactie hoe het nu moest met erkenningen. Vreemd overigens dat betrokkenen slecht op de hoogte zijn van de reglementering hierin. De Richtlijnen voor Erkenningen van Konijnen zowel als die van de Cavia’s en Kleine Knagers voorzien daarin zoals in de respectievelijke artikelen 1.1 valt te lezen.

Bij KLN op maandag melding. Vreemd genoeg hebben zulke berichten daar nooit een datum. Hoe dan ook, die op wat punten en komma’s nagenoeg gelijk was aan die van de NBS en het persbericht van Championshow zelve. KLN ging zich beraden hoe verder. Net als de NBS. Op maandagavond liet voorzitter Thom Laming van laatstgenoemde alvast meteen weten dat ze druk bezig zijn met vervangingen van de tt-ruimte te toetsen op haalbaarheid. Vandaag (vrijdag de 13e oktober, een week later) maakt NBS bekend dat hun bondsshow samen met de NPO dagen op 9 en 10 december a.s. wordt gehouden. De postduivenzusjes van NBS. Een kleine wens van de NBS wordt hiermee overigens wel bewaarheid. Men wil hun bondsshow al jaren eerder gehouden hebben. Een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.

Ook maakte deze dag op hun beurt KLN bekend dat hun haren-bondsshow nu wordt gehouden op de Noordshow. Waar traditioneel natuurlijk al de veren-bondsshow gehouden wordt. Nu maar hopen dat het sowieso met de Noordshow allemaal goed blijft gaan. Naar ik eerder begreep (en constateerde) was het ook daar typisch lang stil op de site van de Noordshow. Ook daar waren perikelen met de verhuurder. Naar ik begreep (toegegeven, aan de hand van geruchten) is de vorige eigenaar failliet gegaan. We hopen er allemaal maar het beste van. Tot overmaat van ramp sijpelde vandaag ook nog eens het nieuws door dat in Zeeland de vogelgriep is geconstateerd. Gaat allemaal lekker in kleindierenland. Het mooie is dat ik vanavond de cavia’s voerend ze nergens over hoorde klagen. Lekker hè… 🙂

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Boze woorden…

 1. Jan C zegt:

  Marco, de eigenaar van de TT-hal is niet failliet. De huurder had een huurachterstand van 34 maanden (ruim 1,5 miljoen). Na een kort geding en een uitspraak van de Rechtbank mag de eigenaar de TT-hal ontruimen.

 2. Dank voor opheldering. Jan C. Er was in elk geval wel hommeles.

 3. Voor de goede orde én volledigheid. De NPO dagen (en dus de NBS bondsshow) worden op genoemde data gehouden in het Autotron in Rosmalen. Waarvan akte… 🙂

  • Update —–
   De bondsshow voor de sierduiven (NBS) gaat niet door. Avicultura bleek na het nog eens doornemen van het geheel te overhaaste beslissingen te hebben genomen. Zo is bijvoorbeeld de beschikbare ruimt e te gering in het Autotron. NBS maakt pas op de plaats, en wenst nog steeds wel een bondsshow. Tip: Probeer eens contact te leggen met GIA Den Haag, fraaie ruimte…

   • The never ending story van de afgelaste Champion show zorgt dat de bonden druk in de weer blijven omtrent hun bondsshow. De NBS bericht op hun site het volgende (gedeeltelijk weergegeven, zie de site van de NBS voor de volledige versie):
    “…Nadat de poging om de NBS-bondsshow bij de NPO-dagen in Rosmalen onder te brengen helaas niet bleek te kunnen slagen, heeft K.N.V. Avicultura in tweede instantie toch een overeenkomst met de provinciale afdeling Zuid-Holland van KLN weten te bereiken over het gezamenlijk organiseren van een tentoonstelling in het tweede januari-weekend in de Groen-Direkthallen in Boskoop-Hazerswoude….”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s