Hallo, hallo, hier spreekt het mannetje van de radio…

Niels Albert -u kent hem vast wel, die Belgische veldrijder die enkele jaren terug plots moest stoppen vanwege hartproblemen- heeft kritiek op de UCI. Mag, niks mis mee om de gevestigde orde kritisch te volgen. Ik zal de laatste zijn die het tegendeel beweert, hihi… 😉 Niels wil graag de “oortjes” invoeren in het cyclocross peloton. Wat een flauwekul zeg. Dat is op mijn beurt mijn kritische noot dan weer. Buiten alle ellende vooraf; batterijen voor mijn Di2, check. Batterijen voor mijn communicatie, check. Kom op, zeg, die crossers sjouwen zich al een bult met die fiets op de nek, en dan komt er nog een (letterlijke) bult bij in de vorm van zo’n communicatiekastje, onder je snelpak. Hoewel, eerlijk gezegd valt dat sjouwen tegenwoordig zwaar tegen. Het merendeel van de cyclocrossparcoursen zijn geheel en al fietsend af te leggen, en zelfs bij de balken (de dwarsliggers) stappen ze niet eens meer af. Was het vroeger Rudi De Bie die hierop het patent had, tegenwoordig hupt het halve crosspeloton er hoppa… overheen.

Mijn grootste bezwaar is eigenlijk nog wel, dat met name jonge renners “vergeten” voor zichzelf na te denken bij die communicatiemiddelen. Kijk naar de weg. Afgelopen week keek ik op Ziggosport (fijne zender, klote provider) naar van die specials over bijvoorbeeld de LottoNL-Jumbo ploeg en meer van dat werk. Als je dan ziet (nee, vooral hoort) hoeveel klinkklare en onnodige onzin die ploegleiders door de ether schallen. Het gaat soms (nee, meestal) helemaal nergens over. Bekend is dat toppers uit het verleden in de begintijd van die “kastjes” er al een hekel aan hadden. Bij Michael Boogerd was -heel vreemd- heel vaak het ding kapot … en deed hij het oortje maar uit. Nee, die liet zich niet ehhh…. ringeloren zeg maar.

Nee, het zit zo. Niels kan het denk ik moeilijk verkroppen dat zijn poulain (zo heet dat op zijn Vlaams) én regerend wereldkampioen Wout van Aert in dit thans prille crossseizoen nog zonder overwinningen staat. In tegenstelling tot Mathieu van der Poel, die de overwinningen op zijn beurt aan elkaar rijgt. Zeven uit acht, ga er maar aan staan. Het is dus gewoon de kift. Ik denk overigens dat juist Mathieu die communicatie wel kan missen. Die weet echt wel what-to-do. Wielrennen zat bij hem in de toegediende moedermelk ingekapseld. Die “ouwe” (zonder dit denigrerend te bedoelen) van hem heeft aan weinig woorden genoeg om hem op het rechte (bos)pad te houden. Overigens bemoeit A3 zich sowieso niet veel met Mathieu tijdens de koers. Dat doen andere mensen binnen het team Van de Poel. In de materiaalzone houdt Adrie zich doorgaans meer bezig met Mathieu’s broertje, David. Nee, crossen moet lekker basic blijven. Begraaf die oortjes maar bij voorbaat in de duinen van het Belgische Koksijde parcours.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hallo, hallo, hier spreekt het mannetje van de radio…

  1. De eerste overwinning van Wout van Aert is één dag na publicatie van dit blog inmiddels een feit. In Ardooie (waar Mathieu van de Poel niet aan het vertrek stond) ging hij winnend over de streep. 🙂

  2. Jan C zegt:

    En vandaag had Wout van Aert weer geen kans tegen Mathieu van der Poel 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s