Geldschieter(s) gezocht…

Amore & Vita was de van origine Italiaanse wielerploeg die rond de jaren 90 van den vorigen eeuw tegen euthanasie en abortus door het Vaticaan werd gesteund. De paus (moet dat eigenlijk met een hoofdletter?) is in de overwegend katholieke wielerkringen altijd al door renners aanbeden. Framebouwer Ernesto Colnago heeft een van de vorige pausen (ik houd de –in Romeinse cijfers weergegeven– tel niet meer bij) nog eens een gouden racefiets van haar merk geschonken. Terwijl een damesfiets gezien zijn kledingstijl wellicht praktischer was geweest.

Genoeg… ik ben na ampele overwegingen (zo heet dat) van plan om een wielerploeg op te gaan zetten, en probeer daarvoor een pro-continentale status voor elkaar te boksen. Ik heb namelijk al wat veldwerk gedaan, geïnspireerd door het fors in aantal gestopte profrenners juist dit jaar. In het verlengde van voorgaand kunnen dopingzondaars a priori absolutie krijgen en secundo meteen emplooi kunnen gaan vinden in mijn wielerploeg. Welke ploeg Il tubo sul San Martino moet gaan heten. Op zijn Hollands; De pijp aan Maarten. Voor hen die niet weten waar deze uitdrukking werkelijk vandaan komt, als genoegdoening, niemand schijnt het te weten. Sommigen menen er toch (alweer) een godsdienstige achtergrond aan te moeten ontlenen. Een stroming denkt dat Luther (Maarten Luther) de grondlegger is. Pijp zou dan van pij verbasterd zijn, het kledingstuk wat hij spreekwoordelijk aan de wilgen hing, om zijn afzweren van het katholieke geloof te benadrukken, en die het protestantisme daarmee misschien wel heeft ingeluid. Enfin, dat radicale denken kan van pas komen in de opstart van de ploeg. Ik heb (volgt zo meteen) een lijstje coureurs die bij nader inzien hun misschien soms impulsief aangekondigde stoppen willen herzien, en alsnog een klein pensioentje willen opbouwen. Kijk, die ouwe coureurs moeten hoe dan ook toch aftrainen, en dit is een uitgekiende mogelijkheid daartoe. Er waren er dit jaar immers zat die de spreekwoordelijke pijp aan Maarten gaven. Die het plots niet meer op konden brengen, en (als voorbeeld) net voor het WK ploegentijdrit opgaven. Of zij die er mentaal helemaal doorheen zaten, die na een dopinggeval en uitgezeten schorsing niet mee aan de bak konden, die weloverwogen hun pensioen aankondigden, die geen ploeg meer konden vinden in verband met de verkleinde ploegen (van 9 naar 8 in de grote Ronden), of die voor om wat voor reden dan ook.

Ik zoek nog een sponsor, of eigenlijk wel een paar. Het moet immers een coöperatief samenwerkingsverband worden, waar bij ik zelf zo min mogelijk risico loop natuurlijk. 🙂  Een oud fietsenmerk als materiaalsponsor is misschien wel karakteristiek voor zo’n ploeg. Oud staal zou dat moeten gaan worden. Ik denk aan Locomotief. Gazelle zou dat misschien weer nieuw leven kunnen inblazen. Misschien vinden we ook nog wel een kledingsponsor die de thans zo gewilde prikkelende wollen (of desnoods acryl) truien opnieuw kan leveren. Met geflockte of (mooier nog) geborduurde opdruk. Een oldtimer, zuinig in benzine en wegenbelasting als ploegleiderswagen is een optie. Zuinig ja, want het wordt wel een low-budget ploegje natuurlijk. Kent iemand van jullie nog een beschikbare mental coach? Want ik vrees dat die wel nodig zal zijn om enkele van de beoogde renners opnieuw een spreekwoordelijke schop onder de kont te geven. O ja, ploegleider wordt ik natuurlijk zelf. Voor de TV en aan de dranghekken van de parcoursen probeer ik nu al decennialang (tot nu toe vergeefs) uit te leggen hoe het werkelijk in elkaar steekt. En dat kan ik dan nu eindelijk eens in de praktijk brengen. Graag vraag ik uw bijdrage in het geheel. Het zou perfect zijn als iemand me de telefoonnummers van de onderstaande renners kan verstrekken. Tyler Ferrar, Thomas Voeckler, Manuel Quinziato, Jurgen Van den Broeck, Alberto Contador, Marc Goos, Tom Boonen, Filippo Pozzato, Frederik Veuchelen, Jesús Hernández, Andre Talanski, Andriano Malori, Amets Txurruka Ansola, Alessandro Vanotti, Luca Paolini, Lieuwe Weststra, Alex Rasmussen en Haimar Zubeldia.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Geldschieter(s) gezocht…

  1. Sinds vandaag kan Christophe Riblon aan mijn wensenlijstje worden toegevoegd. Hij kreeg in juni al te horen dat er geen plek meer was bij AG2R. Hij kon nergens meer onderdak vinden, en vindt het nu welletjes. Sinds zijn debuut 2005 was hij deze sponsor trouw. Ja loyaliteit werkt vaak maar één kant op… 😦

  2. Jan C zegt:

    Lieuwe Westra, effe Australie bellen en niet Apeldoorn 😉

    • Natuurlijk Jan C. Ik had ‘m op mijn “kladlijstje” staan, 🙂 Maar hier abusievelijk niet terecht gekomen. Op hem doel ik waar ik het heb had over mentaal niet meer kon brengen. Maar ik ben toch blij dat het hem nu weer wat beter gaat. En hij fietst weer nu en dan. Dank voor je opmerkzaamheid en toevoeging weer….

      • O… dacht dat ik ‘m aanvankelijk vergeten was n.a.v. je reactie. Maar ik had ‘m er wel degelijk opstaan zie ik bij nader inzien. Je haalde het nog maar eens aan, als fan van de Fries. En dat verdiend hij wel. Problem solved… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s