Thyrax…

Het wielrennen krijgt altijd de schuld als er doping in het spel is. Of vermeende doping, of iets wat er de lucht van heeft. En als er écht iets aan de hand is (Froome) dan meten de dopingopspoorders ineens met twee (of meer) maten.

Gisteren werd bekend dat er in ons land topschaatsers (!?) zijn die gebruik maken van het schildklierhormoon Thyrax. Ik zag op het nieuws de doosjes en doseringen die ik zelf gebruik. Zij gebruiken dat om af te vallen. Of zoals het wordt “verklaard” meer vet te verbranden ten gunste van spierontwikkeling. Een medicijn gebruiken voor oneigenlijke doeleinden. Wat voor doktoren zijn dat die dit voorschrijven? !@#$%! Nu moet je weten dat vorig jaar dit merk een tijdlang net zo schaars was als water nu dreigt te gaan worden. Een en ander als gevolg van een verhuizing van de fabriek en anderzijds vanwege een commercieel iets. De fabrikant had er eigenlijk geen zin meer in om het nog te maken. Maar is hiertoe verplicht uiteindelijk. Hoe dan ook, ik moest me toen maar behelpen met wat anders en later wel weer met Thyrax maar dan moest ik de lage dosering 0,025 (naast de hogere 0,150 dosering) vanuit de versie van 0,10 pilletjes maar in vieren delen met zo’n pillensnijapparaatje. Een geklungel van jewelste. En onzuiver. Je wilt niet weten hoe lang het duurt om dit soort schildkliermedicijnen bij iemand goed in te stellen. Maar keus had ik niet, en het is voor mijn bestwil. Niet klagen dus, en dat doe ik dan maar niet. Maar nou zou ik toch niet willen weten dat bij wijze van spreken die gasten in die tijd wél de pillen hebben kunnen krijgen die ik moest ontberen. Oe… als ik daar achter kom, dan sla ik persoonlijk een groot wak in het ijs van dat Thialf stadion en flikker er al die boeven erin. Een ijsschots erop en klaar. Nee, geen goed woord over voor die schaatsers. En hun dokters. Schandalig. Je wilt niet weten hoe het is om een schildklieraandoening te hebben en die medicijnen elke dag te moeten slikken. Naast Thyrax gebruik ik nog een hele medische bibliotheek aan pillen, poeders en gebruik ook tweemaal daags een spuit insuline. Maar als ik die Thyrax vergeet dan merk ik dat direct. Dus vergeet ik het maar liever niet. Ik moet me bovendien houden aan een dieet, waar ik al moeite zat mee heb. Geen keus. Dat doen dus ook schildklierpatiënten niet voor de lol allemaal. En die grappenmakers slikken dat als Smarties…

Bij onze jongste kleindochter Emy (nu 17 maanden jong) is direct na de geboorte als gevolg van het hielprikje met de geboorte ontdekt dat ze een afwijking heeft aan de schildkier. Het arme kind bleek na uitgebreid onderzoek dus überhaupt geen schildklier te hebben. En is net als haar opa gedoemd de rest van haar leven medicijnen te slikken. Ze doet het momenteel erg goed, en groeit lekker op. Maar er zijn toch altijd zaken die dit natuurlijk ontbreken van dit hormoon niet eenvoudiger maken. Kijk, dat is voor mij nu al een grotere sportvrouw dan dat hele zooitje gladjanussen op die gladde ijzers. Bah. Geen goed woord voor over.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s