Gekrenkt…

Van de week was Haagse Hangoren in Rotterdam. Wij komen echt overal. Na een andere opdracht aanvullend op familiebezoek is teveel gezegd, als je gewoon gezellig bij je kinderen bent. Zoonlief en schoondochter wisten me te melden, dat in het pand van de pas failliete Hans Struijk bij hen in de straat nu een Trek Store is gevestigd. Daarvan zijn er nu dus bij elkaar nog maar drie in ons land.  Naast Rotterdam al eerder in Utrecht en Nijmegen. Het lijkt heel saai om maar één merk tegen te komen in een winkel. Maar dat is pertinent niet waar, kan ik u verzekeren. Er stond een meer dan behoorlijk breed scala aan Trek fietsen, in alle soorten, maten, kleuren en disciplines. Weg, cross, gravel, toer en mountainbike en zowaar ook kinderfietsen stonden daar te shinen. In een fraaie, strak  chique maar niet overdreven ambiance. En wellicht heb ik de elektrische fietsen gewoon voorbij gelopen in mijn onbeteugelde dwang richting race-afdeling. Ik heb mijn ogen uit staan kijken. Zulke winkels zijn de enige snoepwinkeltjes waar je ook met je tengels aan de koopwaar mag zitten. Stiekem de katjes in het donker knijpen is eigenlijk te zwaar betiteld voor een mogelijk vergrijp in de vorm van het lichtjes beroeren van de remgrepen. Hoe voelt dat; remmen door middel van hydraulica in plaats mechanica, ergo een kabeltje. Dat blijft anders toch maar als natuurkundig dilemma in je achterhoofd rondspoken. En nu weet ik het dan. Of even lekker een Ultegra Di2 versteller legaal betasten en met een elektronische klik de derailleur zowel zien als zachtjes zoemend horen bewegen. O… heerlijk. Er brandt een rood en groen lampje onder de stuurbouw, vanuit het in dit jargon junction box genoemde onderdeeltje. In goed Japans/Engels. Het is echt magnifiek mooi spul. Maar het is gewoon aan mij niet meer besteed. Ook al ben -en blijf- ik van huis uit een stalen ros liefhebber, dan nog kan anderzijds me dit moderne speelgoed best ook nog wel ontroeren. De mountainbike hoek was wel meer een kolfje naar mijn hand, daar heb ik mijn ouderwetse “stalen” principes al een poos geleden laten varen. Schijfremmen zijn voor mij inmiddels ook al gewoontjes geworden. Enfin, hier in the store stond voor relatief weinig geld een hele mooie Trek crossert voor € 549,00. hard tail zoals dat dan zo mooi heet, als alleen de voorzijde geveerd is.

Maar ondanks al dit moderne Trek geweld moet ik ook wel weer bekennen me geenszins gekrenkt te voelen toen ik van de week weer op zoek moest naar een crankspie. Terwijl ik dit tik wordt het woord onderkriebelt. Dat zegt wel wat. Ook WordPress herkent dit niet. Fietsenmakers kijken je tegenwoordig meewarig aan als je hulpeloos nog om zulke armetierige ouwe meuk durft te vragen. De fietsenboer van de week had er nog juist ééntje liggen van 9,5 mm. De vorige heb ik voor een retro-project zelf persoonlijk om zeep geholpen. Die dingen pasten vroeger al bijna nooit en ook nu nog behoefde het de bewerking van een vijl. Maar blijkbaar heb ik de vijl iets te ruimhartig beroerd alsof ik uit wilde breken uit het virtuele retro-gevang. Hij paste daarna in elk geval niet meer. Het nu under construction zijnde project gaat dus ongewild en ongepland € 1,50 duurder uitvallen. We nemen dit verlies voor lief en boeken het af onder de noemer, leergeld. En ach, dan is dat allemaal maar relatief als je dag ervoor nog in een Trek fiets van € 3.995,00 hebt zitten knijpen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Gekrenkt…

  1. Daniël zegt:

    Hoi Haagse Hangoor,
    Ik lees het ,alleen is het net of ik het zelf beleef geweldig !
    Betreft crankspie, kwam pas bij groot handel die had in zijn opruimings bak een lengte ventielslang te koop.Die zullen dus ook nog wel eens zeldzaam gaan worden met de komst van die nieuwere binnenventiel met zo,n klein zwart rubbertje .
    Fijn Weekend groet Daniël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s