Inkakken…

Of zie ik het verkeerd? Er komt weinig of geen officiële info van de Standaardcommissies van konijnen en die van de cavia’s (en kleine knagers). Terwijl dat normaliter in april (of uiterlijk mei) doorgaans zijn beslag krijgt. In casu verslaggeving hoe de Standaard dient te worden gewijzigd. Is het bestuur te druk bezig met het meerjarenplan (ik wacht op de aangekondigde uitnodiging)? Of zitten we misschien te wachten op een volledige digitale Standaard? Zoals ik hier al eens opperde.

zonder jas

Uit de notulen van de Diertechnische Raad van 23 februari jl. moet ik begrijpen dat er wel erkenningen te melden zijn na de Bondsshow bij de Noordshow voor de konijnen, maar niets over die van de cavia’s. Dat laatste vind ik dan weer vreemd, want de voorlopige erkenning voor die haarloze variëteit, de Skinny cavia zou per jongstleden 1 april aflopen. Dus daar moet wel íets over te melden zijn, lijkt me. De voorlopige erkenning van de kleurslag champagne bij de US Teddy loopt nog een jaartje door tot april 2020. Vreemd overigens dat die kleur dan alleen (voorlopig) erkend gaat worden voor die ene variëteit. Want de dienstdoende Standaardcommissie heeft jaren geleden in al haar wijsheid besloten dat als een kleur in een variëteit erkend is, dat tevens geldt voor de rest.

In de gevleugelde hoeken van de standaardcommissies zit men minder stil, daar is wel berichtgeving. Ik heb als aangegeven hierboven dat ik wel berichtgeving gezien over erkenningen (inclusief taalfouten) dus via de Diertechnische Raad maar nog geen bevestiging ervan van de standaardcommissie. Zoals dat hoort. Of wellicht hoorde, zijn de procedures misschien gewijzigd? Dan hebben we het dus over; de voorlopige erkenning van het ras Klein-Rex in het zwart-otter patroon, de definitieve erkenning van de Nederlandse Hangoor Dwerg in oranje (hoera!!!), de definitieve erkenning van de Haasdwerg (sorry, het mag niet meer Nederlands zoals er in een lang verleden altijd voor is gepleit, en dus nu Polish) in blauw, en de voortzettingen van de voorlopige erkenningen van de Blauwe Holicer, Rex Hangoordwerg, wit blauwoog en de Leeuwenkop Dwerg in de kleurslag rhön. (Wat we voorheen heel duidelijk in het Nederlands, berken noemden.) Is de harengroep een beetje aan het inkakken? Verliest men de voeling, verzandt men in de procedures of zoekt men de weg van de minste weerstand? In al haar wijsheid heeft KLN wél besloten de entplicht aangaande RHD2 voor konijnen maar aan te continueren. Ik ben aan het zoeken geweest, maar zie geen berichtgeving over actuele uitbraken. Wel suggestieve nietszeggende berichtgeving van dierenartsenpraktijken et cetera zonder overigens bewijsvoering, maar wel dat het belangrijk is om te blijven enten. Ja, dat begrijp ik, preken voor eigen parochie. Nooit is er bewijslast gekomen voor RHD2 gevallen. En de berichtgeving blijft vaak en ook nog een onofficieel steken in “waarschijnlijk” en “vermoedelijk”. Kom op KLN, actie…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.