In or on a bottle (part three, The End)…

Mijn wens als uitgesproken (vooruit… uitgeschreven) op het einde van deel twee van deze trilogie is uitgekomen. Een van de trouwe lezertjes kon het blijkbaar niet over het hart verkrijgen dat ik de grote prijs in de wedstrijd in casu de Elite Fly bidon van Team Sunweb heb moeten missen. Op die van Sunweb zat voor mij toch inmiddels een klein smetje op. Als ik werkelijk gewild zou hebben, denk ik dat ik via Tom Dumoulin’s garage misschien nog wel wat achteloos achtergebleven exemplaren had kunnen opsporen waar hij toch vanaf wilde. Nu hij vanaf volgend jaar “contractueel” verplicht is zich te laven aan de schijnbaar veel zwaardere Tacx Shiva bidons van Jumbo Visma. Hij zal op zijn reguliere fiets 30 gram aan plastic meer mee moeten gaan torsen. Een Tacx Shiva weegt immers 70 gram tegen 55 gram voor een Elite Fly. Twee bidons dus 2x 15 = … juist. Maar… wel is het zo dat de volle inhoud van de Italiaanse variant in de reguliere versie 550 ml bevat tegen 500 ml in de Wassenaarse. En dus 100 ml (in casu gram) méér water of dorstlesser. Dat scheelt een slok op een borrel/bidon. Blijft per saldo voor twee volle bidonnen op een fiets 70 gram zwaarder over voor Elite versus de Tacx. Als ik goed gerekend heb, in de gauwigheid. Elk nadeel heb z’n voordeel; wist Johan Cruijff al. Al met al: we have a winner, Tacx.

Maar lekkerpuh, ik ben nu dus wel in het gelukzalige bezit van de iets grotere 750 ml versie van de Elite Fly. Een transparante versie. Wat altijd handig is, om in een oogopslag te kunnen zien wat je in de tank hebt. En niet zo’n smal kijkvenstertje als je ook nog wel eens tegenkomt. Ik zag zelfs dat Elite een mega Fly versie van 950 ml heeft. Voor de echt dorstigen onder ons.

Overigens, dat teveel aan gewicht kun je overigens altijd “compenseren”. Ik zie met de regelmatigheid van de klok tijdens de klim profrenners een deel van hun –zelfs net aangepakte– bidon leegspuiten op het wegdek nét voor de klim. Legendarisch is de (eerder hier ook wel gemelde) anekdote over de stylist op de fiets Jacques Anquetil. Hij nam vóór de beklimming de bidon van de fiets en stopte die dan achter in zijn trui. Om gewicht te besparen op zijn fiets…

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.