Contact

niet alleen toekijken, we leven in een "participatiemaatschappij"...

niet alleen toekijken, we leven in een “participatiemaatschappij”…

U kunt uw reactie(s) direct kwijt bij de diverse berichten. Maar u kunt mij ook rechtstreeks mailen met een specifieke vraag of opmerking op isabellanhd@hotmail.com of geheel anoniem op de zoekfunctie kijken naar wat u zoekt eventueel. Ook daaruit put ik wel weer eens inspiratie om aan de hand van een vraag een blog op te starten. Hoe dan ook, dank voor uw bezoek en reactie.

42 reacties op Contact

 1. Marco zegt:

  test contact pagina

 2. kirsten zegt:

  hallo, ik heb interesse in het konijn dat u te koop aanbiedt. Hoe kom ik daarover met u in contact?

 3. kirsten zegt:

  Beste Marco,
  Wij hebben 2e paasdag een prachtig, lief en ondernemend konijntje bij u gekocht. Ze is vrolijk, kijkt heel helder uit haar oogjes en eet goed. Toch maak ik me zorgen want ze heeft een aantal zwarte korstjes in haar oren en krabt veel. Diep in haar oren zie ik ook zwarte spikkeltjes. De tatoeage in haar oor is overigens goed genezen, maar de zwarte korstjes zitten meer aan de rand van haar oren en aan de buitekant bovenop. Ook heeft ze in één oor een klein scheurtje. Moet ik met haar naar de dierenarts of denkt u dat er niets aan de hand is? Verder vroeg ik me af of ze ingeënt moet worden. Alvast bedankt voor uw advies.
  groet, Kirsten

  • Ik heb Kirsten in een separate mail laten weten, dat de zwarte puntjes de restanten zijn van de opgedroogde inkt ná het tatoeëren. Eerst worden namelijk de gaatjes van de letters/cijfers aangebracht en dan worden die gaatjes dichtgesmeerd met een laagje inkt all-over. Over inenten van konijnen het volgende: ik adviseer het mensen in moderne waterrijke nieuwbouwwwijken soms. Omdat de reguliere konijnenziekten myxomatose en RHD hoofdzakelijk worden overgbrachtt door muggen. De bescherming van enten is echter slechts beperkt, een maand of drie. Er schijnt een nieuw product op de markt te zijn gekomen dit jaar die een cocktail betreft tegen beide ziekten en die langer ‘draagt’. Zelf ent ik om cosmetische redenen (soms tijdelijk maar ok soms blijvend een entbultje) en ik vrees de nadelige gevolgen met betrekking tot de vruchtbaarheid. Iets waar de NHD toch al niet in uitblinkt. Rond deze tijd (april) hebben veel dierenartsen een zogenaamd konijnenspreekuur. Met een aangebroken ampul kan hij dan meerdere konijnen van meerdere leifhebbers enten. Kan kosten besparen. Bel even een dierenarts dan, is mijn advies.

   • kirsten zegt:

    Beste Marco,
    Dank voor je reactie per mail. Zoals ik je al heb laten weten gaat het met Snuffie prima! De vlekken op en in haar oren lijken inderdaad inktresten want verder zijn de oren mooi schoon en het konijn is vrolijk en gezond. Of we gaan enten weet ik nog niet. Ze is nu nog vooral binnen dus wehebben nog wat bedenktijd. Vandaag heeft ze trouwens wel heerlijk buiten gehuppeld in haar buitenhok en ren. Vanavond lag ze lekker gestrekt met de achterpoten languit in haar hok. Ze eet goed en is ondernemend en lief voor de kinderen. Helemaal tevreden dus.

 4. Beste,

  Ik ben student 16 jaar. En volgend jaar grafisch ontwerpen. Heb al 2 jaar ervaring met website’s : Bouwen en onderhouden ! Mijn klanten zijn dus meestal mensen dichtbij. Maar misschien dat ik ook eens internationaal kan ! Ik sta voor alles open ! En wil blijven groeien daarom mijn stap naar jullie. Heb dit jaar al 3 avondscholen gevolgd. Zaterdag volg ik een cursus om mijn ervaring met dreamweaver een beetje te vervaardigen.   Ik werk ook met een cms systeem zodat het voor de klant makkelijker is om iets aan te passen, mijn klanten kennen mij ook als een top als het gaat over service ! Mijn sterke punten zijn zoals al vermeld : ik wil blijven leren ! 
  Ik woon in België. In Roeselare. Hopelijk willen jullie mij helpen om verder te groeien.Ik werk met wordpress en joomla. Mijn laatste werk kun je hier bezichtigen.Www.stolentruckstrailers.be. Verdere vragen wil ik heel graag beantwoorden via mail. Groetjes en Alvast bedankt

  Dus ben je Geintresseerd in een website op maat, webhosting of een domeinnaam ? Contacteer me

  • Dank je geen interesse.
   Ik gebruik dit blog alleen voor mijn liefhebberij, en geen verdere bedoelingen.
   Had eerst een ander gratis blog, maar die moesten vorig jaar zo nodig gaan vernanderen. Noodgedwongen kwam ik hier terecht, en nu bevalt het me prima.
   dus laat ik het lekker zo.

   Dank voor je aanbod in elk geval, en veel succes
   Haagse Hangoren.

 5. manouck zegt:

  Hoi,

  Ik wil graag rond augustus een madagaskar konijntje kopen. Ik vroeg me af of u nestjes gepland heeft staan.
  Ik hoor graag van u.

  Groetjes,
  Manouck

 6. jaap zegt:

  beste haagsehangoren
  ik heb een hangoor zitten in harlekijn kleur voedster van 2 jaar. heeft u er interesse in gratis.
  tevens heb ik voor een dekking een blauwe hangoor ram zitten ( alleen voor dekkingen)
  met vriendelijke groet jaap

 7. marjolein zegt:

  Hallo, ik ben opzoek naar een jong sallander konijn, heeft u deze nog?

  mvg de haan

  • Nee, die (mooie) kleurslag heb ik al een aantal jaren niet meer. ik heb ze maar twee seizoenen geha. Ik vond er wat nadeeltjes aan kleven voor mij als showfokker. Namelijk, het leek alsof ze met een wam werden geboren, en ze waren gevoelig voor oogaandoeningen vond ik. Vaak roodomrande ogen, niet ontstoken, maar toch… Bovendien waren ze erg moeilijk goed te houden qua kleur als overigjarig showdier. In elk geval dank voor je belangstelling. Mocht je sallander willen en bereid zijn een eindje te rijden (vanaf hier – Den Haag) dan wil ik je wel op gang helpen…

 8. Arianne zegt:

  Hoi Marco, ik ben op zoek naar jong madagascar voedstertje. Heb je toevallig zo’n konijntje?

 9. natasja zegt:

  Ik heb u nog gemaild met een vraag heeft u die nog ontvangen of heb ik het verkeerd gedaan? Het had betrekking op een voerschema voor een dwerg hangoor en hoe ik haar weer in de kooi kan laten plassen. Nu loopt ze los in de gang met dichte deuren de kooi staat in de kamer maar ze poept dus alleen los. Heb ik haar territorium te groot gemaakt. ?? IK HOOP dat u een oplossing weet ik kan op internet niks vinden

 10. Hallo Natasja, Als in mailverkeer uitgelegd denk ik niet dat je iets verkeerd hebt gedaan. En ik zou er niet zo’n issue van maken dat ze niet in het hok keutelt. Zolang ze maar (elders) keutelt. Een konijn zindelijkheid proberen bij te brengen is nagenoeg zinloos. Het zit er wel of niet van nature in. Qua voerschema, overdaad schaadt. De meeste konijnen krijgen teveel. Zelf voer ik nagenoeg geen groen. En zo wel, dan is het size postzegel. Een uitzondering zijn voedsters die net hebben gejongd. Zij krijgen redelijk wat witlof, om goed zog aan te kunnen maken. In de ochtend krijgen mijn konijn eenderde tot een halve snee brood, knalhard gedoorgd op de verwarming of in de zon. Gewoon (te vers) brood bevat teveel vocht, en kan aanzetten tot wamvorming. En in de avond een klein beetje korrelvoer (welk merk is niet relevant). De stelregel is 25 gram per kg lichaamgewicht. Uitgaande van het ideaal maximumgewicht. Voor een NHD is dat dus zo ongeveer 40 gram. Niet uitgaan van het eventuele te zware gewicht. Wel mag er altijd goed hooi worden gevoerd. Ook dit mag niet te “vers” zijn. Goede lange stengels, wat niet te stoffig is. Succes.

 11. Arno Muilwijk zegt:

  Hallo Marco,

  Ik ben op zoek naar twee NHD oranje. Heb jij misschien een jongen en een meisje in de aanbieding?
  Ik hoor graag van je.

  Groeten,
  Arno

  • Beste Arno, Ik fok de kleurslag oranje niet meer sinds 2011. Ik kan je dus niet (meer) helpen. Collega Edwin Langejans in Hazerswoude-Rijndijk kan je misschien op gang helpen. Succes.

 12. oke bedankt als u iemand heeft die er een ram zoekt kleur blauw laat ze maar mailen

 13. Dat kunnen ze hier dan wel lezen. Ben immers geen bemiddelingsbureau… 🙂

 14. Niels zegt:

  Hallo Marco,

  Ik volg je webblog nog met veel plezier en vind het nog steeds jammer je input op het forum te moeten missen.
  Ik heb een vraagje over de “j” factor. Ik ging er tot nu toe altijd vanuit dat deze niet beschouwd werd als dominant of recessief maar “gewoon” meekwam. Ik ging hier vanuit omdat ik wel eens een thuringer * japanner heb gefokt om de japanners te verbeteren. Alle jongen uit deze kruisingen waren min of meer japanners. Alle jongen hadden dus de “j” factor meegekregen. Nu heb ik uit een ram waarin in een aantal generaties terug thuringer voorkomt gekruisd met wederom een thuringer. Wat schetst mijn verbazing, dat ik eenkleurige diertjes zie (wel met sluier, en volgens mij zelfs een goede kleur). Ik had dit niet verwacht. De ram met thuringer roots heeft een zg tekening en kleur, dus ik had eigenlijk allemaal getekende dieren verwacht. Kun jij mij meer vertellen over wat je van de japannerfactor weet? Ben wel benieuwd. En een andere, misschien retorische en puur theoretische vraag: een eenkleurige uit dit nest zou dus niet de “j” factor moeten vererven, of zou dit nog ergens kunnen “hangen” als recessieve factor?
  Ik zie met belangstelling uit naar je reactie.

  Groeten, Niels van den Dool

  • Hallo Niels,

   Dank voor je trouwe bezoekjes alhier. Het is niet de j factor maar de e(j) factor. Immers onlosmakelijk verbonden met het e-allel. En wel degelijk dominant t.o.v. het e-allel. En enkele generatie kan die eenkleur factor van de Aa ook nog steeds meeliften, dus dat er weer een keer mad uitkomt is niet helemaal een klein wereldwonder als je weer aan ae terugpaart. De e(j) is als gezegd, echt dominant enlift niet (recessief dus) mee.
   Zag een hele mooie Japanner op pag 62 in de de laatste KDM. Top gedaan.
   grt
   en veel succes. Zag

   • Niels zegt:

    Bedankt voor je reactie Marco. Ik zie dus ook waar ik “de fout” inging. Ik zag de “j” factor als losse factor terwijl ik deze dus samen met de “e” moet bekijken.
    Bedankt ook voor het compliment. De aangehaalde japanner is zeker een mooi dier, en ik ben dan ook blij af en toe eens zoiets te fokken. Houdt de motivatie erin.

  • Beste Niels,
   Ik probeerde onlangs iemand te verwijzen naar “het” Raskonijnenforum. Maar hij kon het zo 1-2-3 niet vinden. Ik overigens daarna ook niet. Bestaat het nog wel…? 😉
   grtz

   • Niels zegt:

    Hallo,

    Het forum is (tijdelijk) offline vanwege onderhoud. Er werd wel gesuggereerd dat het misschien niet terug zou komen, maar even afwachten dus.

    Groeten, Niels

 15. Marieke Hoste zegt:

  Beste Marco,

  zijn er nog konijnen die te koop worden aangeboden? Zou ik morgen een kijkje mogen komen nemen?

  Vriendelijke groeten,

  Marieke

 16. Helga van den Brink zegt:

  Beste

  Mijn zusje en ik zijn op zoek naar een mooie kleur zuiver Sallander ram voor onze Sallander dame.naast de Isabella willen wij.ook graag de Salander kleur
  fokken.

  Om

  • Ik heb twee/drie seizoenen deze inderdaad prachtige keurslag gefokt. Met goed succes en showresultaat. En ken ook wel fokkers die dit hebben gedaan. Momenteel ken ik in ons land nog maar één fokker die deze kleurslag nog écht fokt en ook daadwerkelijk trouw blijft. Wat zoals met zoveel kleurslagen bij de NHD nemen heel veel fokkers het niet meer zo nauw. Ik ben met sallander gestopt omdat er mijn inziens ook foktechnische nadelen aan kleven.
   1.) Heel vaak worden ze bij wijze van spreken met een wam geboren. Het is erg moeilijk o niet bijna onmogelijk om een overjarige voedster droog te brengen.
   2.) Heel vaak zijn ze erg gevoelig voor met name oogontsteking. Lang niet altijd is het een echte oogontsteking, maar zijn toch de oogleden soms aan de randen roodgekleurd. Veel sallanders zijn er niet, en naar mijn beleving komt het door de wat kleine genenpool van deze kleurslag.
   3.) Bijna alle sallanders worden op den duur te donker van kleur. Het contrast wordt dan minder. Natuurlijk worden wel meer kleurslagen (lees: bijvoorbeeld madagascar) in het tweede jaar donkerder. Bij sallander is het een unicum om ze nog in het tweede jaar oed te hebben. vaak zijn ze dan in het eerste jaar nog te licht, en halen dus op shows niet de gewenste predicaten.
   Conclusie: Mooie kleurslag, die de moeite waard is, als je er in wilt investeren. Zeker niet voor beginnende fokkers. Wees voorbreid op tegenslag. Ik neem aan dat je jezelf toch al wel verder hebt ingelezen en de eware kenner weet wel welke fokker (fokster) ik bedoel. 😉 Zo niet dan zal ik in een persoonlijke mail dit kenbaar maken, indien gewenst.

 17. Rachelle zegt:

  Beste Marco,

  Heb je op dit moment een nestje van Nederlandse hangoordwergen? Of verwacht je binnenkort een nestje?

  Groetjes,
  Rachelle

 18. Afke zegt:

  Hallo,
  Ik heb een vraag, ik heb twee konijnen het zijn twee voedster. Ze zijn nu 31 weken en de laatste tijd bezig met territorium afbakenen. Overal plassen en keutelen , op elkaar plassen en rijden. Als ik met eten kom maken ze een soort cavia geluid en de een jaagt de ander weg. ze laten steriliseren is zegt men een optie maar ook een dure ingreep en niet met de zekerheid dat het dan stopt. Ik denk erover om een van de twee als het zo blijft naar de opvang te brengen . Maar dan hoor je weer dat een konijn alleen zielig is. Wat zou uw advies zijn? Graag hoor ik van u.

  Vriendelijke groet,

  Afke Prins

  • Beste Afke,
   Hoe mijn standpunt is met betrekking tot het zogenaamde “sociale” samenleven van twee konijnen (voedsters) heb ik zo eerlijk mogelijk geïllustreerd in hetgeen op deze weblog onder het kopje één of twee vermeld is. Voedsters worden nagenoeg nooit gesteriliseerd (weghalen van de eierstokken) maar eveneens gecastreerd (volledig verwijdeen van de voortplantingsorganen) net als rammen. Geen enkele dierenars wil zich wagen aan dergelijk priegelwerk. het wordt wel zo genoemd, maar feitelijk is het niets anders als zojuist weergegeven. Ik hoop dat ik hiermee je vraag enigzins heb beantwoord. Zo niet, dan hoor ik dat graag.
   grtz

  • Astrid zegt:

   Hoi Afke
   Wil even reageren , op je mail ,je voedsters worden volwassen en krijgen last van hun hormonen , Konijnen zijn idd groepsdieren , maar niet alle combi’s klikken , ze hebben voorkeur , ik heb al 40 jaar konijnen in groepsverband , soms 2 soms 4 , maar altijd 1 ex ram tegenover een of meer voedsters .
   En deze moeten ook op neutraal terrein gekoppeld worden , dus een konijn zomaar in een territorium van een ander konijn wordt meestal vechten , ruimte is ook heel belangrijk , 2 jonge voedsters in een hok , laten opgroeien , ik zou het niet aan durven , rammen al helemaal niet , maar dat wil niet zeggen dat konijnen gelukkig zijn met een eenzaam bestaan , het blijven groepsdieren ,, daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar hun natuurlijk gedrag ,dus je kan het beste , in een opvang 1 voedster ruilen voor een ex ram en haar zelf de ram laten kiezen waar ze een klik mee heeft ,

   Hoop dat je er wat aan hebt , konijnen zijn vaak lastig met koppelen , een opvang helpt daarbij, heb je een stel dat aan elkaar gewaagd is, dan zul je zien hoe onafscheidelijk ze zijn elkaar wassen en elkaar opzoeken , en natuurlijk gedrag vertonen

 19. Zo “natuurlijk” is dat gedrag niet, hoor Astrid. En dat is wat ik beargumenteer in het stukje: “één of twee”… Maar ieder is vrij om daar een andere mening over te hebben. Maar natuurlijk… nee. 🙂

 20. Van Sante Redgy zegt:

  Beste

  Wij zijn op zoek naar een jong ram NHD Isabella
  Hebben jullie er of wanneer wel
  Alvast bedankt

  Mvg,
  Redgy

  • Beste Redgy,
   Sinds vorig jaar fok ik na 20 jaar geen NHD meer. Ook niet meer de fraaie kleurslag isabella. Volgende week is de nationaal grootste kleindierenshow in Nieuwgein. Alwaar o.a. 320 NHD’s worden geshowd. Een groot deel staat vaak te koop. Wel op zaterdag gaan, dan kunnen verkochte dieren pas worden meegenomen. Succes.
   grtz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.