Algemene informatie

Hallo,

madagascar bont

  Ik fokte 20 jaar (1996-2016) voor show en fok op bescheiden schaal “achter het huis in een stadse omgeving” (te weten Den Haag, zoals de naam van dit weblog al doet vermoeden) het meest vriendelijkste konijnenras wat er bestaat. DE NEDERLANDSE HANGOORDWERG. Enerzijds door omstandigheden gedwongen heb ik eerst in 2010 wat moeten minimaliseren en anderzijds door onvrede als gevolg van onomkeerbare ontwikkelingen binnen het ras na ampele overwegingen besloten het fokken van dit mooie ras per 2016 te stoppen. Stoppen met de kleindierensport stond begin 2019 bijna te gebeuren, ondanks de toch nog aanwezige passie voor de liefhebberij. Ontwikkelingen in de tanende liefhebberij en veranderingen op persoonlijk vlak, maar ook zaken als vogelgriep, ent-verplichtingen etc. maken het wel steeds moeilijker vol te houden.

Tot voor kort (2019) -in een overgangsfase- waren hier nog op bescheiden schaal de mooiste cavia’s die er zijn;  gladhaar goud agouti. Welke wildkleuren echter steeds minder populair worden door ontwikkelingen qua bonte verscheidenheid in kleur en pelstypes. Onze zoon is sinds die tijd -na hun verhuizing- bij hen thuis in Gorinchem weer opnieuw begonnen met het fokken van zijn geliefde kleurslag, schildpad. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Schildpad is er al nagenoeg niet meer, en hij is dat weer op de kaart aan het zetten. Ik mag hem daarbij hier vanuit Sprang-Capelle helpen. Het is heel erg leuk om dat met zijn tweetjes aan te pakken. We spreiden zo risico’s én plezier, in goed onderling overleg. Wij fokken niet om een markt te bedienen, maar het is toch wel leuk ervoor te kunnen zorgen dat de gefokte dieren, welke niet altijd geschikt voor ons fokdoel, toch goed terechtkomen. En dat lukt nog steeds wel goed. Kijk op de pagina te koop en/of meldt je bij interesse even via deze website of e-mail, zie hieronder.

Mijn andere passie is in feite nooit gedoofd geweest, en ik merkte dat ik deze steeds vaker weer liet prevaleren. Ook op dit weblog. Het wielrennen. En vooral het daarbij behorende materiaal. Ik mag erg graag knutselen aan oude race- en toerfietsen. Met net zoveel passie. Bij voorkeur de wat oudere exemplaren, uit de tijd dat ik met wielrennen begon, de zeventiger jaren. Of nog ouder, maar iets jonger ook, als het maar vintage, retro, oud stael is zeg maar. Het is een genot om er al knutselend weer wat moois van te kunnen maken. Soms tegen beter weten in, maar het lukt altijd weer. Sinds juni 2019 zijn we verhuisd van het Wilde Westen naar het Zonnige Zuiden. Lekker dicht bij de kinderen en kleinkinderen.

Met kleindier- en wielersportgroet,

per mail bereikbaar: isabellanhd@hotmail.com

4 reacties op Algemene informatie

  1. Redgy Van Sante zegt:

    Beste,

    Wij zijn op zoek naar een jong ram Nederlands hangoor dwerg konijn in Isabella kleur.
    Hebben jullie er geen op dit moment of wanneer of waar?
    Kunnen jullie er rekening mee houden dat we van Gent (België) zijn, dat we niet heel ver in Nederland moeten rijden. Maar laat wat weten en dan zien we wel.
    Alvast bedankt.
    Vele groeten,
    Redgy

  2. Inmiddels per email beantwoord… 😉

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.