Algemene informatie

Hallo,

madagascar bont

  Ik fokte 20 jaar (1996-2016) voor show en fok op bescheiden schaal “achter het huis in een stadse omgeving” het vriendelijkste konijnenras wat er bestaat. DE NEDERLANDSE HANGOORDWERG. Enerzijds door omstandigheden gedwongen heb ik eerst in 2010 wat moeten minimaliseren en anderzijds door onvrede als gevolg van onomkeerbare ontwikkelingen binnen het ras na ampele overwegingen besloten het fokken van dit mooie ras per 2016 te stoppen. Stoppen met de kleindierensport stond begin 2019 bijna te gebeuren, ondanks de nog aanwezige passie voor de liefhebberij. Ontwikkelingen in de tanende liefhebberij en veranderingen op maatschappelijk gebied, maar ook zaken als vogelgriep, entverplichtingen maken het wel steeds moeilijker. Ik fok nu nog op bescheiden schaal de mooiste cavia’s die er zijn;  gladhaar goud agouti. Er zijn er steeds minder in ons land, en nagenoeg niet populair bij het grote publiek. Deze wildkleur is echter wel de basis van alle andere kleurslagen. Als het er niet meer is, dan komt het nooit meer terug. Ik fok echter niet om een markt te bedienen, maar zo nu en dan is er nog wel wat (goeds) te koop. Kijk op de pagina te koop en/of meldt je bij interesse even via deze website.

Mijn andere passie is nooit gedoofd, en ik merkte de laatste tijd steeds vaker dat ik die steeds meer weer liet prevaleren. Ook op dit weblog. Het wielrennen. En vooral het daarbij behorende materiaal. Ik mag erg graag knutselen aan oude race- en toerfietsen. Met net zoveel passie. Bij voorkeur de wat oudere exemplaren, uit de tijd dat ik met wielrennen begon, de zeventiger jaren. Ouder mag ook, iets jonger ook, als het maar vintage, retro, oud staal is zeg maar. Het is een genot om er al knutselend weer wat moois van te maken. Soms tegen beter weten in, maar het lukt altijd weer.

Met kleindier- en wielersportgroet,

per mail bereikbaar: isabellanhd@hotmail.com

Advertenties

4 reacties op Algemene informatie

 1. Redgy Van Sante zegt:

  Beste,

  Wij zijn op zoek naar een jong ram Nederlands hangoor dwerg konijn in Isabella kleur.
  Hebben jullie er geen op dit moment of wanneer of waar?
  Kunnen jullie er rekening mee houden dat we van Gent (België) zijn, dat we niet heel ver in Nederland moeten rijden. Maar laat wat weten en dan zien we wel.
  Alvast bedankt.
  Vele groeten,
  Redgy

 2. Inmiddels per email beantwoord… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s